تبديل آياپير به آزمايشگاه تخصصي نگارکندهاي سنگي و صخره‌اي ايران

به گزارش ميراث آريا(chtn) عصمت زندي مسئول آزمايشگاه پايگاه آياپير در نشست باستان‌شناسي شهر تاريخي_فرهنگي ايذه در خصوص مرکز پژوهش‌ها و آزمايشگاه تخصصي نگارکندهاي سنگي و صخره‌ آياپير گفت: کوهستاني بودن آياپير و اهميت اين مکان در دوران ايلامي و اليمايي به تعبيري باعث به وجود آمدن بيشترين نگارکندهاي سنگي و صخره‌اي ايران در آنجا شده است.

وي در ادامه گفت: با آنکه پيشينه فعاليت‌هاي آزمايشگاهي روي دستاوردهاي باستان‌شناسي در آياپير به نخستين برنامه نجات بخشي باستان‌شناسي در سد کارون باز مي‌گردد اما در آن حد باقي نماند و با پويايي ادامه يافت.

زندي اظهار کرد: اين امر در ابتدا با بازسازي و تغيير کاربري يک مدرسه مخروبه در کول فرح که در آن ارکان اصلي يک پژوهشکده چند منظوره در نظر گرفته شده بود و همچنين اختصاص فضاي مناسبي که به منظور برپايي چنين آزمايشگاهي طراحي شده، جان گرفت.

وي يادآور شد: درک صحيح و پشتيباني‌هاي مدير امور پايگاه‌ها و مدير مالي و اداري صحيح امکان خريد ابزار و دستگاه‌هاي مورد نياز اين آزمايشگاه را فراهم کرده است اما تا رسيدن به شرايط ايده‌آل تلاش زيادي مورد نياز است.

زندي در پايان گفت: نمونه‌برداري و بايگاني گونه‌هاي سنگي به ويژه از نوع و جنس نگارکندهاي صخره‌اي ايران اين پايگاه را به مرجعي در اين راستا تبديل مي‌کند که با گردآوري منابع و متون مربوطه اعتباري بيشتري پيدا مي‌کند./115

انتهای پیام/

کد خبر 1387090630